U LEBANU JE DANAS ODRŽANA 14.SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Odbornici su najpre razmotrili i jednoglasno usvojili Predlog odluke o budžetu za 2021.godinu.

Kako je rečeno ovaj budžet je razvojni jer će označiti prekretnicu u daljem unapređenju infrastrukture, privrede i svih oblasti u Lebanu.

Na sednici je usvojen i Predlog odluke o kadrovskom planu opštine koji će omogućiti dalji proces sistematizacije svih raspoloživih radnih, ali i tehničkih potencijala.

Projektovani budžet za 2022. godinu, kako je naglasio predsednik opštine Ivan Bogdanović iznosi 867 miliona i 860 hiljada dinara, a sa prenetim sredstvima iz ove godine na ime projekata iznos je 974 miiona i 695 hiljada dinara.

Zeleno svetlo na sednici dobio je i Predlog odluke o davanju saglasnosti na program poslovanja i finansijski plan JP Lebane zajedno sa programom subvencija,

Kako je ocenjeno ovo preduzeće je veoma uspešno poslovalo tokom ove godine, a planovi za narednu su još ambiciozniji.
Odbornici su razmotrili i jednoglasno dali saglasnost i na Planove poslovanja zajedno sa finansijskim planovima JP Vodovod, JKP Komunalac, Turističke organizacije, Narodne biblioteke „Branko Radučević“, Doma kulture i Centra za socijalni rad i Doma zdravlja.

Na sednici su usvojeni i programi rada i finansijski planovi sve ustanove osnovnog i srednjeg obrazovanja na teritoiriji Lebana, kao i Predškolske ustanove „Dečja radost“.
Usvojeni su i predlozi rešenja o razrešenju pojedinih članova Školskih odbora i postavljanju na njihova mesta novih.
Posebnu pažnju izazvao je Izveštaj Opštinske izborne komisije nakon sprovedenih izbora za Savete mesnih zajednica, a konstatovano je da je izborni proces sproveden u fer i demokratskoj atmosferi.