U LEBANU ODRŽANA 25. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Odbornici su najpre razmotrili i usvojili predlog odluke o završnom računu opštine Lebane za 2022. godinu zajedno sa izveštajem državne revizorske institucije.

U obrazloženju rukovodilac Odeljenja za finansije Saša Mladenović kazao je da je finasijski plan budžeta za 2022. godinu iznosi milijardu i 76 miliona i 233 hiljade dinara, a realizacija budžeta je 834 miliona i 623 hiljade dinara, što procentualno iznosi 77,55 odsto,

Mladenović je dodao da je samo izvršenje nisko gledajući procene, ali do odstupanja je došlo zbog objektivnih nemogućnosti da se ispoštuju rokovi u oblasti stanovanja usled porasta cena na svetskom tržištu, što je u svom nalazu utvrdila i Državna revizorska institucija.

Na sednici je usvojen predlog odluke o planu upravljanja životnom i društvenom sredinom za projekat izgradnje zelene pijace. Razmotreni su i usvojeni predlozi o izmeni i dopuni odluke o osnivanju mesnih zajednica i pribavljanju i raspolaganju stanovima u javnoj svojini.

Ćitav set pitanja odnosio se i na predloge odluka izveštajima o radu javnih preduzeća zajedno sa izveštajima ovlaščenog revizora.

Odbornci su dali saglasnost predsedniku opštine za potpisivanje Međunarodnih sporazuma o saradnji na razvoju geografskog informacionog sistema između opštine Lebane i grada Leskovca.

SEDNICA SKUPŠTINE