U LEBANU POČINJE IZGRADNJA NOVE ZELENE PIJACE

U Opštini Lebane juče je održan sastanak povodom izgradnje nove Zelene pijace u između predstavnika OU, predstavnika Jedinice za implementaciju projekta „Partnerstvo za lokalni razvoj“, predstavnika stručnog nadzora i predstavnika izvođača radova ES Energo-Servis doo Beograd-Leštane.

Na sastanku je konstatovano da izvođenje radova može da počne i to potpisivanjem Zapisnika i uvođenjem Izvođača radova u posao.

Nova pijaca u Lebanu planirana je na parceli površine preko 6000 metara kvadratnih u naselju Nikola Tesla, biće opremljena novom opremom uključujući sve sanitarne uslove za pijacu današnjice. Lokalna zelena pijaca projektovana je jednim delom kao otvorena – za prodaju hrane, voća i povrća i robu široke potrošnje sa oko 50 zasebnih metalnih prefabrikovanih tezgi, minimum 5 radnji (ili tezgi kioska), i rezervni parking. Delom je projektovana kao zatvoreni objekat – za mlečne proizvode sa 8 rashladnih vitrina, kancelarijama za merenje robe, inspektore i osoblje pijace, samoposlugom i tehničkim prostorijama. Kompleks pijace sadržaće još i: potrebne saobraćajne i manipulativne površine, pešačke staze i zelene površine, hidrante za pranje pijačnog platoa, komunalne linije, prostor za kontejnere.

Procenjena ukupna vrednost projekta je 176 miliona bez PDV-a, a projekat je podržalo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

ZELENA PIJACA