U Lebanu uručene značke i zahvalnice otadžbine vojnicima

U Skupštinskoj sali opštine Lebane održana je svečana ceremonija na kojoj je načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković zajedno sa pomoćnicima predsednika opštine Lebane uručio 59 značaka i zahvalnica otadžbine vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem od 2011. do 2015. godine.

,,Vojnik je danas u Sbiji ponovo cenjen, a vojnička uniforma popularna jer nas podseća na naše pretke i na slavne dane naše prošlosti, a našim precima možemo da se ponosimo samo ako se oni nas ne stide. Želim vam da stečena znanja, navike i veštine iz vojske nikada praktično ne proveravate u praksi,” poručio je pukovnik  Nenad Marković.

Na ceromoniji su pored predstavnika opštine Lebane i pripadnika Ministarstva odbrane Vojske Srbije prisutvovali i pripadnici Ministartva unutrašnjih poslova, direktori srednjih škola u Lebanu, direktor Regionalne privredne komore za Jablanički i Pčinjski okrug Goran Jović, roditelji vojnika i drugi.

U Opštini Lebane  od 2011. godine do danas od prijavljenih 198, njih 129-oro je odslužilo vojni rok.

Ovom prilikom od strane načelnika Regionalnog centra Ministartva odbrane Niš pukovnika Nenada Markovića uručene su zahvalnice predsedniku opštine Lebane Ivanu Bogdanoviću i voditelju Saši Todoroviću za pruženu pomoć i podrušku u realizaciji zajedničkih zadataka i poslova i promociji vojnog poziva u opštini Lebane.