U LESKOVAČKOJ NARODNOJ BIBLIOTECI SUTRA JE OTVARANJE IZLOŽBE CRTEŽA JELENE ĐUKANOVIĆ KOJE SE MOŽE PRATITI I NA YOU TUBE KANALU

Sutra  u 18.00 časova Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu, u okviru programa „Slike među knjigama – mladi stvaraoci“, organizuje internet događaj – otvaranje izložbe crteža pod nazivom „Beleške“ Jelene Đukanović. Otvaranje izložbe može se pratiti na YouTube kanalu i internet portalima Biblioteke. Kritički osvrt na rad umetnice dao je mr Zoran D. Kostić, profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu. Izložbu otvara pisac Stefan Mitić Tićmi.

Izložba će biti otvorena do 30. oktobra i može se pogledati u Čitaonici Biblioteke svakog radnog dana od 7.00 do 19.00 časova i subotom od 8.00 do 13.00 časova, uz pridržavanje svih preporučenih mera od strane Kriznog štaba Republike Srbije, a u cilju prevencije zaštite od virusa.

Elektronski katalog izložbe možete pogledati na linku:

https://online.fliphtml5.com/flsqv/ngvo/

Jelena Đukanović rođena je u Leskovcu 1995. godine. Školu za tekstil i dizajn, smer tehničar dizajna tekstila, završila je 2014. godine, kada je i upisala slikarstvo na Fakultetu umetnosti u Nišu. Diplomirala je u klasi profesora mr Zorana D. Kostića 2018. godine, a master studije u klasi istog profesora završila je 2019. godine sa temom „Crvena zemlja“. Student je doktorskih studija na Fakultetu likovnih umetnosti, u klasi profesora mr Dobrice Bisenića.