U LESKOVAČKOJ KOVID BOLNICI TRENUTNO JE NA LEČENJU 98 PACIJENATA, A ZDRAVSTVENO OSOBLJE STAVLJENO JE U STANJE PUNE PRIPRAVNOSTI

Kako nam je rekao direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević, a podatke potvrdio i direkltor Kovid bolnice dr Milan Petrović trenutno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovano 98 pacijenata. Od ovog broja 61 osoba je na kiseoničkoj potpori.

Dr Dimitrijević je naglasio da je za poslednja 24 sata hospitalizovano 13 osoba, a otpušten 10 pacijenata. Dve osobe su preminule za poslednja 24 sata i to lice iz Leskovca rođeno 1939. dodine i jedna osoba iz Lebana 1935. godište.

Dr Nebojša Dimitrijević je naglasio da je uveden sistem prevencije za sve zaposlene koji se prilikom dolaska na posao testiraju brzim antigenskim testom i da ne mogu obavljati svoje dužnosti dok rezultat nije pozitivan. Iz sistema je do sada ispao veliki broj medicinskog osoblja, prekinuti su godišnji odmori, a ujedno su vraćeni i lekari koji su iz ove zdravstvene ustanove upućeni na specijalizaciju. On je podvukao da je od juče u kovid sistemu i objekat neuropsihijatrije.

KOVID 19OB Leskovac