U leskovačkoj Trgovinsko-ugostiteljskoj školi prezentovani rezultati ostvareni na takmičenjima

U leskovačkoj Trgovinsko-ugostiteljskoj školi prezentovani su rezultati ove obrazovne ustanove koji su ostvareni na raznim smotrama u zemlji i inostranstvu.

Kako je kazala pi ar škole Danka Ilić u periodu od 10. do 13. oktobra učenici ove škole na Međunarodnom takmičenju ,,Gatos“  koje je održano u hrvatskom gradu Poreču osvojili su dva zlatna i jedno srebrno priznanje i to u konkurenciji 13 škola iz čitavog regiona.

Kako je istakla Danka Ilić na Prvom međunarodnom takmičenju hrane i pića pod nazivom ,,Oseti Kruševo“  koje je u Makedoniji takođe okupilo škole iz čitavog regiona leskovački učenici osvojili su 4 zlatne medalje i proglašeni su za sveukupne ponednike.

Ona je dodala da je odličan plasman osvojen i na takmičenje u pripremi riblje čorbe u Vladičinom Hanu gde je osvojeno priznanje za fer plej.Kako je rečeno ova priznanja su rezultat kontinuiranog rada.

U ime lokalne samouprave na ovakvom plasmanu školi je čestitala gradska većnica Brankica Stamenković koja je naglasila da se naš grad ponosi ovakvim učenicima koji će imati i finansijsku i logističku podršku.

Đački parlament ove obrazovne ustanove je ujedno od strane Kancelarije za mlade ocenjen kao najaktivniji jer je uradio projekat koji se odnosi na izgradnju Eko učionice, a preko programa ,,Aktiviraj se“ za šta je odobrena suma od 140.000 dinara.

U Trgovinsko ugostiteljskoj školi profesori i učenici organizovali su i degustaciju nagrađenih gastronomskih specijaliteta, a posebnu pažnju privukla je i Eko učionica u okviru koje su đaci služili prirodne voćne napitke.