U Leskovačkom kulturnom centru održava se dvodnevna izložba suvenira i turističkih publikacija

U Leskovačkom kulturnom centru održava  se dvodnevna izložba suvenira i turističkih publikacija.

Izložba suvenira i turističkih publikacija za nas organizatore svojevrsni je praznik lepote, podsticaja i druženja a to potvrđuje da se, dobroj reči, lepoj slici i predmetima za uspomenu još uvek pridaje veliki značaj, istakao je direktor gradske Turističke organizacije Nebojša Kocić . On je dodao da je ove godine preko 40 turističkih poslenika uzelo učešće na ovoj izložbi koja je jedinstvena ne samo u našoj zemlji, već i van njenih granica.

U ime lokalne samouprave koja je i pokrovitelj, izložbu suvenira i turističkih publikacija otvorila je Kristina Vasiljković, istakavši da je ova prelepa manifestacija koja se uspešno organizuje po 12. put postala tradicija u našem gradu, koja nam svake godine pruža mogućnost da uživamo u suvenirima i turističkim publikacijama brojnih izlagača iz zemlje i inostranstva. Ona je istakla da Leskovac ima veliki turistički potencijal zahvaljujući bogatoj istoriji, kulturi i prirodnim bogatstvima.

Petočlani žiri, sastavljen od eminentnih leskovačkih likovnih i književnih umetnika i  predstavnika Turističke organizacije grada Leskovca dodelio je 13 nagrada i to u kategoriji jedolisna turistička publikacija gde je prvo mesto pripalo Javnom preduzeću Smederevska trvđava , za višelisnu turističku publikaciju do 50 strana Turističkoj organizaciji Kruševca , za višelisnu publikaciju sa preko 50 strana Turističkoj organizaciji Niš.

U kategoriji najbolje video publikacije prva je Turistička organizacija Beograd, najoriginalniji eksponat ima Turistička organizacija Požarevac , za najbolju turističku reportažu Organizacija za kulturu i sport Soko Banja, najbolji turistički plakat Turistička organizacija Kragujevac, najbolji suvenir ima Turistička organizacija Stara Pazova, a turistički predmet Turistička organizacija Surčin.