U LESKOVAČKOM KULTURNOM CENTRU OTVORENA GODIŠNJA IZLOŽBA RADOVA UČENIKA ŠKOLE ZA TEKSTIL I DIZAJN

U Leskovačkom kulturnom centru, nakon tri godine pauze zbog pandemije, održana je tradicionalna Godišnja izložba radova učenika Škole za tekstil i dizajn. Izloženi su radovi učenika svih razreda iz oblasti likovne i primenjene umetnosti sa umetničkih smerova.

Ivana Ristić urednik programa LKC-a rekla je da je ova izložba rezultat saradnje ove kulturne ustanove i škole i da će tradicija biti nastavljena i u narednom periodu u cilju podsticanja talenata mladih.

Izložbu je otvorio direktor škole Bojan Stevanović i podsetio da umetnički smerovi u ovoj školi postoje već 27 godina. Od samog osnivanja škola se predstavlja javnosti raznim izložbama i modnim revijama. Učenici naše škole su najbolji svedok vremena i dokaz vrednog i duhovnog rada, kao i entuzijazma kako učenika, tako i profesora. Stevanović je dodao da su mnogi učenici ove škole  uspešno nastavili školovanje na prestižnim umetničkim akademijama u zemlji i inostranstvu.

Za vreme trajanja izložbe za učenike osnovnih škola biće organizovana i radionica kaligrafije. Izložba će trajati do 23. marta.

Škola za tekstil i dizajn Leskovac