U LESKOVAČKOM KULTURNOM CENTRU OTVORENA IZLOŽBA ,,MOMENTI IZ KARANTINA“

U Leskovačkom kulturnom centru snoć je otvorena foto izložba pod nazivom ,,Momenti iz karantina“. Ovo je prva izložba koja je upriličena posle korona virusa, a na osnovu konkursa koji je LKC raspisao u vreme vanrednog stanja. Na konkurs su stigle 732 fotografije 150 autora iz zemlje i Regiona.

Prva nagrada u kategoriji portret/autoportret dodeljena je Ani Batrićević iz Beograda za fotografiju „Odraz izolacije“, a drugu nagradu dobio je Goran Jordanski iz Loznice za fotografiju „Izolacija 2“, dok je Mirsadu Mujanoviću iz Travnika pripala treća nagrada za fotografiju „Neke maske“.

Izložene fotografije na paltou ispred i u holu LKC-a ostaće trajno svedočanstvo vremena koje je iza nas, istakla je direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sanja Conić.„Vanredno stanje i zabrana kretanja su stopirali naše svakodnevne aktivnosti i zato je otvaranje izlože „Momenti iz karantina“ prvi kulturni događaj nakon ukidanja mera zabrane okupaljanja, a za sve ljubitelje gradskih dešavanja pravi mali hepening“, rekla je Andrea Tošić, pomoćnik gradonačelnika Leskovca prilikom otvaranja izlože.

Selekciju radova i odluku o nagradama doneo je Radislav Filipoć, majstor fotografije Foto saveza Srbije i član ULUPUS-a. Za muzički deo programa pobrinuli su se džez muzičari Ivan Vasić i Goran ilić.