U LESKOVAČKOM KULTURNOM CENTRU SINOĆ JE OTVORENA IZLOŽBA POD NAZIVOM „SIMBOL(I) GRADA“

U galeriji Leskovačkog kulturnog centra sinoć je otvorena izložba „Simboli grada: remek dela srpskog modernizma u službi reprezentacije lokalne zajednice“. Postavka obuhvata 37 dela vodećih predstavnika srpske moderne od Paje Jovanovića do Save Šumanovića iz Zbirke Narodnog muzeja iz Smederevske Palanke.

Marija Rajković, član Gradskog veća grada zadužena za oblast kutlure, obratila se na otvaranju izložbe, pozdravila sve u ime gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića i tom prilikom kazala da su naši sugrađani navikli da u svom gradu mogu da pogledaju vrhunske izložbe, koncerte i  festivale. Ona je podsetila da je ova institucija ranije priredila izložbu grafika Pabla Pikasa, Salvadora Dalija, izložbu slika Milana Konjovića i srpskih akademika i da organizuje filmske i muzičke festivale koji su na mapi kulturnih dešavanja Srbije upisani kao najprestižniji.

„Veliko zadovoljstvo i čast je da se u galeriji nađe ovako značajna izložba. Nakon Save Šumanovića evo još jedne značajne izložbe. Umetnosti i umetnika nema bez ljubavi i onih koji ih poštuju“, kazala je ovim povodom direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sanja Conić.

Autor izložbe je dr Stevan Martinović, viši kustos – istoričar umetnosti, direktor Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci, koji je otvorio izložbu i istakao da umetnost ne poznaje i ne priznaje granice.

Izložbu će leskovačka publika moći da pogleda narednih mesec dana.

LKCSimboli grada