U LESKOVAČKOM KULTURNOM CENTRU SINOĆ U OKVIRU LEDAMUSA NASTUPIO KAMERNI ORKESTAR AMOROZO

Muzička škola “Stanislav Binički” u Leskovcu u okvuru LEDAMUS-a organizovala je sinoć  koncert Kamernog orkestra “Amorozo” sa solistima Ksenijom i Tijanom Milošević, članicama Beogradske filharmonije. Koncert je održan u Leskovačkom kulturnom centru, a zbog poštovanja epidemioloških mera koncertu nisu mogli da prisustvuju svi oni koji su to i želeli.

Tijana i Ksenija  Milošević  kažu da im je jako teško pao period kada zbog epidemije korone nije bilo javnih nastupa.One su podvukle da je za njih muzika deo bića i da su  za muziku  vezane ne samo notama, nego i emocijama. Ksenija Milošević je rođena 1982. godine u Beogradu. Violinu svira od svoje četvrte godine, a Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu je upisala sa 14 godina. Diplomirala je i magistrirala u klasi prof. Dejana Mihajlovića. Na raznim takmičenjima je osvajala brojne nagrade. Od svoje 16 godine stalno je zaposlena kao zamenik koncertmajstora Beogradske filharmonije i 2018. godine je obeležila 20 godina rada u ovom orkestru. Od 2006. godine je stalni član trija „Singidunum“ sa kojim aktivno nastupa širom zemlje.

Tijana Milošević je rođena 1978. godine u Beogradu. Počela je da svira violinu u svojoj četvrtoj godini. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu upisala je sa 15 godina, gde je diplomirala i magistrirala u klasi prof. Dejana Mihailovića. Specijalizirala je na Džulijardu, kao student Doroti Dilej i Luisa Kaplana, a pohađala je i majstorske kurseve kod Isaka Perlmana i Džošue Bela. Godine 1998. postala je najmlađi koncertmajstor u istoriji Beogradske filharmonije. Za ovaj koncert vladalo je veliko interesovanje, a publika je uživala ne samo u klasičnoj već i džez i popularnoj muzici.