U LESKOVAČKOM NARODNOM POZORIŠTU DANAS URUČENE NAGRADE „KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ“

U leskovačkom Narodnom pozorištu danas je upriličena svečana ceremonija „OD KAPETANA MIŠE DO NIKOLE TESLE“ na kojoj su uručene bronzane plakete, povelje i rukovet priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“.

U ime institucije koja je pre 22 godine pokrenula ovu manifestaciju, a to je „Media invent“ obratio se Vlado Markanović. On je istakao da ova priznanja predstavljaju satisfakciju i podstrek za dalji rad u svim oblastima stvaralaštva.

Prvi nosilac bronzane plakete u Leskovcu „Kapetan Miša Anastasijević“ je doktor medicinskih nauka i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. U obrazloženju je rečeno da on ovo priznanje dobija četvrti put, a kako je rečeno nagrada je dodeljena zbog nemerljivog doprinosa sveukupnog razvoja ovog kraja. Cvetanović je podvukao na nagrada ne pripada samo njemu već i svim njegovim saradnicima jer je rezultat timskog rada.

Nosioci bronzane plakete u Leskovcu su i predsednik Privredne komore Leskovac Goran Jović koji je dao doprinos privrednom razvoju ovog kraja i njegovom povezivanju sa svetom, kao i dr Nebojša Dimitrijević koji se sa svojim timom našao na prvoj liniji borbe sa korona virusom.

Povelje „Kapetan Miša Anastasijević pripale su i dr Draganu Jovanoviću koji je organizovao veoma uspešno rad Kovid bolnice, dr Milanu Petroviću, pomoćniku direktore Opšte bolnice u Leskovcu, glavnom tehničaru Opšte bolnice Aleksandru Jovanoviću, dr Suzani Mitić, načelnici Službe za zaštitu odraslog stanovništva Doma zdravlja  kao i brojnim zdravstvenim radnicima i privrednim kolektivima

Posebne ovacije upućene su i posthumno uručenom priznanju Draganu Stojanoviću, nekadašnjem vlasniku Motela Predejane koji je bio jedan od vodećih privrednika ne samo ovog kraja, već i čitave zemlje.

NAGRADE "KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ"