U leskovačkom Narodnom pozorištu održana je Svetosavska akademija čiji je ovogodišnji domaćin leskovačka Osnovna škola Vuk Karadžić

Akademija je počela himnom „Uskliknimo s ljubavlju“ koju je izveo Crkveni hor „Branko“

Pristutnima se obratio i direktor osnovne škole ,,Vuk Karadžić,,  Predrag Zdravković i zahvalio svim ustanovama kulture i lokalnoj samoupravi gradu na  podršci koja  im je pružena prilikom organizovanja Svetosavskih svečanosti.

Na Svetosavskoj akademiji uručene su i Svetosavske povelje učenicima i obrazovnim ustanovama za izuzetne rezultate u 2019. godini.

Među učenicima koji su dobili povelje su Ivona Mitrović učenica Osnovne škole „Vožd Karađorđe“, Nikola Marković učenik Tehničke

škole „Rade Metalac“ i Isidora Bogdanović učenica Muzičke škole „Stanislav Binički“.

Za unapređenje obrazovno-vaspitnog rada u 2019. godini nagrađene su Osnovna škola „Milutin Smiljković“ Vinarce, Tehnička škola „Rade Metalac“ Leskovac i Muzička škola „Stanislav Binički“.

Povelja za doprinos širenja duha svetosavlja i unapređenje obrazovno-vaspitnog rada uručena je gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću.

Cvetanović je tim povodom istakao da se ulaganje u obrazovanje povećava konstantno i potsetio da je u ovoj godini planirano  izdvajanje od  preko 700 miliona dinara.

Posle zvanične ceremonije, učenici su priredili dramsko poetski program koji je inspirisan duhom Svetosavlja.