U LESKOVCU DANAS OBELEŽEN DAN BELOG ŠTAPA

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je tradicionalno danas, uoči Dana belog štapa priredio priijem za predstavnike Okružne organizacije slepih i slabovidih iz Leskovca.

Organizacija slepih i slabovidih više od sedam decenija uspešno ispunjava glavni cilj oko koga se okupilo, a to je integracija osoba sa oštećenim vidom u tokove društva, kazao je ovom prilikom Cvetanović. On je dodao da je obaveza svih nas da uklonimo sve vrste barijera i prepreka kako bi slepi i slabovidi ostvarili svoja prava kao ravnopravni članovi naše društvene zajednice, na čemu grad Leskovac konstantno radi.

Preko Udruženja slepih i slabovidih, osobe oštećenog vida ostvaruju svoja prava, beneficije i povlastice propisane zakonom. To je misija vredna divljenja i podrške, a za njeno sprovođenje u praksi Udruženje je nagrađeno i Oktobarskom nagradom grada Leskovca za 2019. godinu. Lokalna samouprava je svesna specifičnih potreba slepih i slabovidih i ulaže velike napore da što adekvatnije odgovori na njih i život im učini lakšim i kvalitetnijim.

U ime organizacije obratio se predsednik Alen Husić i zahvalio se celokupnom gradskom rukovodstvu na dosadašnjem zalaganju za pomoć osobama sa invaliditetom i na maksimalnoj podršci za sve aktivnosti.

Prema rečima Husića Leskovac je lider u Srbiji kada je u pitanju postavljanje taktilih staza i kazao da je zahvaljujući projektu njihova članica Simka Golubović osvojila prvo mesto na takmičenju u samostalnom kretanju.

DAN BELOG ŠTAPA