U LESKOVCU DANAS ODRŽANA 53. SEDNICA GRADSKOG VEĆA

Većnici su na ovoj sednici razmotrili i usvojili izmene i dopune plana javnih nabavki za ovu godinu.

Kako je istakao ovlašćeni predlagač Milan Kitanović ovim izmenama omogućiće se nabavke za normalno funkcionisanje mnogih institucija jer je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravi dodelilo gradu sumu od 6 miliona za osavremenjavanje infrastrukture.

Nakon toga usvojeni su predlozi odluka o donošenju plana detaljne regulacije za zapadni deo naselja Slavko Zlatanović i Plan regulacije za takozvane blokove 16,17,18, 19, 20, 21 i 29.

Kako je u obrazloženju kazala šef Odeljenja za imovinsko pravne poslove Jasminka Milenković ovi planovi će na sveobuhvatan način omogućiti ili unaprediti infrastrukturno uređenje ovih delova grada.

Na sednici je načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović podneo izveštaj poslovanja za period od januara do decembra 2021. godine i ocenio da su svi planirani zadaci ispunjeni na osnovu plana i programa uz saradnju sa svim gradskim institucijama.

Na sednici Gradskog veća koja je održana u ranim jutarnjim satima našlo se 68 tačaka, a najvažnije su se odnosile na Izveštaje o radu i programe poslovanja u prošloh godini javnih preduzeća, ustanova kulture, i odeljenja gradskih uprava, kao i leskovačkog Doma zdravlja.

Takođe na ovoj sednici i privatni prevoznici koji obavljaju ovaj posao od javnog značaja osvrnuli su se na svoj rad u protekloj godini.

GRADSKO VECE