U LESKOVCU DANAS ODRŽANA 54. SEDNICA GRADSKOG VEĆA

Na početku zasedanja šef Odeljenja za opšte poslove Gradske uprave Milan Popović obrazložio je Predlog odluke o organizovanju javne rasprave o Nacrtu odluke o organizaciji i radu mesnih zajednica, On je podvukao da će ovaj nacrt početi da se radi 16. ovog meseca, a da će javna rasprava biti održana u roku od 20 dana, odnosno 6. juna. Potreba za novom organizacijom rada mesnih zajednica proizilazi iz potrebe da se pristupi bržem rešavanju problema, ali i programima infrastrukture na veoma razuđenoj teritoriji grada Leskovca.

U objedinjenoj raspravi iznet je predlog Odluke o izboru kandidata za radno mesto načelnika gradske uprave, a na osnovu konkursa na kome je jedini kandidat bio dipl. pravnik Miloš Cvetanović koji je i do sada obavljao ovu funkciju.

Gradonačelnik se obratio većnicima i istakao da Miloš Cvetanović ima sve potrebne kvalitete za ovu funkciju koju će obavljati u narednom petogodišnjem periodu.

Većnici su na današnjoj sednici usvojili i Predlog Rešenja o formiranju stručnog tima za praćenje i kontrolu izvršenja ugovornih obaveza na realizaciji projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Leskovca i proširenja kanalizacione mreže.

Na kraju sednice data je saglasnost i na Odluku kojom se odobravaju finansijska sredstva Odeljenju za zaštitu životne sredine za obeležavanje svetskog dana životne sredine, a iz gradske kase za ovu namenu biće opredeljena suma od 150.000 dinara na ime konkursa za najbolje likovne radove na ovu temu.

SEDNICA GRADSKOG VEĆA