U LESKOVCU DANAS OTVOREN TURNIR POD NAZIVOM „ROŠTILJKO“

Danas je otvoren turnir u fudbalu pod simboličnim nazivom Roštiljko. Za učešće u pomenutom turniru se prijavilo 26 ekipa koje će predstavljati oko 300 malih fudbalera iz Leskovca, Niša, Vlasotinca, Paraćina, Bošnjaca.

Gradonačelnik Leskovca  Goran Cvetanović je pozdravio ekipe mladih sportista i njihove trenere dok se član Gradskog veća Stefan Kitanović obratio novinarima i naglasio da je veoma važno da deca od malih nogu budu u sportu i da svoje slobodno vreme ispune kvalitetnim aktivnostima.

Srđan Petković, član FK Dubočica zahvalio se je lokalnoj samoupravi koja ima razumevanje prema sportu i posebno negovanju zdravih stilova života mališana.

Grad Leskovac će nastaviti da ulaže značajna sredstva u razvoj sporta.

Za sportske klubove izdvajalo svega 18 miliona dinara, dok se danas za te namene izdvaja 95 miliona, uz velika ulaganja i u sportsku infrastrukturu, od izgradnje terena sa veštačkom travom na kome se sada nalazimo a za koji je izdvojeno 32 miliona dinara, rekonstrukcije višenamenske hale Partizan što je podrazumevalo izdvajanje od preko 70 miliona dinara, uređenja sportskij terena u koje je investirano preko 60 miliona dinara, ulaganja u Sportsko rekreativni centar, pa sve do jednog od najvećih sportskih projekata fudbalskog stadiona vrednog 21 milion evra.

Roštiljkoturnir