U LESKOVCU DANAS PO TREĆI PUT ODRŽANA MANIFESTACIJA SA „TEHNOLOGIJOM NA TI“

Ovu manifestaciju leskovački Tehnološki fakultet organizovao je u saradnji i pod pokroviteljstvom lokalne smouprave.

Cilj manifestaicije, kako je istakao dekan Tehnološkog kakulteta prof. dr Dragiša Savić je popularizacija nauke, tehnologije i inovacija, kao i kreiranje podsticajnog okruženja za odrastanje novih generacija koje se zasniva na pravim vrednostima.

Kako je kazao prorektor Niškog univerziteta prof. dr Vlastimir Nikolić ove godine na programu manifestacije su učenje kroz virtuelnu realnost, 3D crtanje, automatizacija procesa, obnovljivi izvori energije i biogoriva, što je i okosnica Tehnološkog fakulteta kao savremene visokoobrazovne ustanove.

Član Gradskog veća u Leskovcu Goran Vukadinović istakao je da je ova manifestacija spoj nauke i privrede jer promoviše nauku, inovacije i nove tehnologije.

Posetioci su imali priliku da saznaju sve o brašnu i glutenu, kako se proizvodi zdrava hrana, suši voće, kako nastaje odeća, a kako se prave deterdženti i kozmetika. Sem toga bili su u prilici i da slikaju nevidljivim bojama, da sami naprave i ponesu kuci balsam za usne od prirodnih sastojaka, upravljaju dronom i nauče kako se biljke razmnožavaju i sade.

Sa tehnologijom na tiTEHNOLOŠKI FAKULTET LESKOVAC