U LESKOVCU DANAS SPROVEDENA PRODAJA GRADSKOG GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA PUTEM LICITACIJE

Na ovoj licitaciji, kako je kazala Aleksandra Zdravković, šef Odeljenja za imovinsko pravne odnose Gradske uprave od 11 ponuđenih kupljeno je devet parcela građevinskog zemljišta. Od ove prodaje, kako je dodala u gradsku kasu će se sliti 53 miliona 543 hiljade i 321 dinar.

Najbitnije prodaje odnosile su se je na parcele u Zelenoj zoni površine nešto više od jednog hektara koju je kupila firma „Statovac“ iz Leskovca po početnoj ceni od 34.748.909 dinara, firma „Mladost“ kupila je plac u naselju Kumalak površine 16 ari po početnoj ceni od 4.586.150 dinara, dok je „Mihalović gradnja“ iz Rajnog Polja kupila plac 4,5 ari u naselju „Stočna pijaca“ po ceni od 2.063.770 dinara.

Kako je kazala Aleksandra Zdravković licitacija je najneposredniji i najtransparentniji način prodaje zemljišta u svojini grada, a na osnovu interesovanja građana.

Još šest placeva prodato je fizičkim licima i placevi se nalaze u naselju Stara stočna pijaca i namenjeni su porodičnom stanovanju, a prodati su u vrednosti od 1,5 miliona do 2,3 miliona dinara.

Dve preostale parcele, za koje nije postojalo interesovanje na ovoj licitaciji, nalaze se u naselju „Stočna pijaca“.

Inače, na ovoj licitaciji bilo je 15 prijavljenih učesnika.

licitacija