U LESKOVCU JE DANAS ODRŽAN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu organizovala je danas 36. sajam zapošljavanja.

Na drugom ovogodišnjem sajmu zapošljavanja učešće je uzelo 16 poslodavaca iz oblasti drvoprerađivačke, tekstilne i industrije građevinskog materijala, proizvodnje i prerade hrane, elektroindustrije, usluga osiguranja i trgovine. Oni su iskazali potrebu za zapošljavanjem više od 400 lica različitih profila zanimanja: dipl. ekonomisti, menadžeri, pravnici, inženjeri tehničkih struka, šivači, stolari, tapetari, mašinski mehaničari, električari, lica mašinske struke sa poznavanjem rada na CNC mašinama, operateri, magacioneri, pakeri, vozači, viljuškaristi, prodavci i radnici za rad u proizvodnji.

Sajam je svečano otvorio Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje. On je naglasio da je ove godine u Srbiji organizovano 48 sajmova zapošljavanja na kojima je učešće uzelo preko 1000 poslodavaca koji su ponudili preko 10.000 radnih mesta, a ukupno se na njima zaposlilo preko 7000 lica što je pokazatelj da u zemlji ima potreba za zapošljavanjem i da tržište rada odoleva svim izazovima. Martinović je pohvalio i nastojanja grada Leskovca koji kroz Lokane akcione planove uključuje nezaposlena lica i radni proces.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović istakao je da je za grad prioritet svih prioriteta zapošljavanje i to ilustrovao činjenicom da je 2012. godine na evidenciji bilo 22.812 nezaposlenih lica, a da je septembra meseca ove godine taj broj iznosio 12.691 osoba. Ovi podaci su pokazatelj da se Leskovac razvija, a u tom cilju stvoreni su uslovi za dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta. On je to ilustrovao činjenicom da je samo Kompanija Aptiv zaposlila oko 5.000 lica.

Mladi nezaposleni ljudi očekuju od sajma da će uspostaviti kontakt sa poslodavcima i obezbediti sebi egzistenciju.

Nezaposleni su na sajmu bili u prilici da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju im svoju radnu biografiju (CV).

Na štandu Nacionalne službe nezaposleni i poslodavci su mogli da dobiju sve informacije o aktuelnim programima NSZ za podsticanje zapošljavanja, dok je  nezaposlenima pružena pomoć i u pisanju radne biografije (CV).

NSZSajam zapošljavanja