U LESKOVCU JE DANAS ODRŽANO OKRUŽNO TAKMIČENJE IZ MATEMATIKE

Danas je u OŠ „Kosta Stamenković“ održano Okružno takmičenje iz matematike za učenike osnovnih škola.

Najbolji učenici 6. 7. i 8. razreda naš okrug i opštine predstavljaće na državnom takmičenju koje će održati 14. maja ove godine.

Na Okružnom takmičenju učestvovalo je 180 učenika od 4. do 8. razreda.

Sledeće godine Okružno takmičenje će se organizovati i za učenike 3. razreda.

Takmičenja iz matematike se organizuju kao promocija nastave matematike i podstrek učenicima da se više angažuju i uživaju u rešavanju problemskih zadataka, kazala je predsednica Podružnice društva matematičara za Jablanički okrug Angela Mitić Mladenović.

U našem okrugu Podružnica Društva matematičara je zadužena za organizovanje raznih vidova vannastavnih aktivnosti za mlade matematičare i programere.

Aleksandra Sibinović, direktorka OŠ „Kosta Stamenković“, istakla je da se ova obrazovna ustanova potrudila da stvori uslove da se ove godine održi takmičenje i ujedno ispoštuju sve epidemiološke mere zaštite.

Ove školske godine su organizovana školska i opštinska takmičenja, konkurs Digitalni poster, a u toku je konkurs Igre kao sredstvo učenja – Edu Gejming.

Takođe, sledećeg četvrtka predstoji i Takmičenje „Kengur bez granica“ koje svaka škola organizuje za svoje učenike. Ovo takmičenje se organizuje u celom svetu, u preko 90 država, učenici razmišljaju o istim problemima i rešavaju iste zadatke koje je odabrala komisija sastavljena od matematičara, predstavnika tih država.

OŠ "Kosta Stamenković"