U LESKOVCU ODRŽANA 48. SEDNICA GRADSKOG VEĆA

Na ovom zasedanju većnici su najpre razmotrili i usvojili Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Gradskom pravobranilaštvu i Službi za budžetsku inpekciju grada.

Na dnevnom redu našao se je i Predlog odluke o raspisivanju Javnog konkursa za popunjavanje mesta načelnika Gradske uprave, a u objedinjenoj raspravi odlučivalo se i o obrazovanju konkursne komisije u tom cilju.

Ove tačke dnevnog reda obrazložio je šef Službe za upravljanje resursima Bratislav Nešić koji je podvukao da je konkurs u skladu sa zakonskom procedurom, a u tom cilju on i mora pratiti zakonske odredbe.

Većnici će razmatrati i Predlog rešenja o razrešenju i imenovanju članova Komisije u upravnom postupku u drugom stepenu za rešavanje sukoba nadležnosti.

Gradsko veće donelo je i  odluku i o načinu i postupku za pripremu i distribuciju  paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu za sugrađane čija penzija ne prelazi 30.000 dinara, kao i za korisnike socijalne pomoći.

Kako je kazao šef Odeljenja za društvene delatnosti i ekonomski razvoj Saša Mladenović za ove nemene iz gradskog budžeta opredeljena je svota od 28 miliona i 770 hiljada dinara.

Na dnevnom redu su razmotrena i usvojena i pitanja vezana za donošenje rešenja  za otuđenje pojedinih nepokretnosti subjekata i ustupanje na korišćenje drugim subjektima među koima je najvažnije ustupanje objekta mesne zajednice u Čekminu mesnoj osnovnoj školi u ovom mestu, kao građevinskog zemljišta u javnoj svojini na pojedinim katastarskim parcelama.