U LESKOVCU ODRŽANA DRUGA SEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Sednici je predsedavao zamenik komandanta Štaba i član Gradskog veća Andrija Atanasković i usvojene su preporuke koje se tiču JKP Vodovod kojem se preporučuje da u što kraćem vremenskom periodu izvrši obilazak i identifikaciju kritičnih tačaka u sistemu kanalizacione mreže, Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove Gradske uprave da bude u stalnoj koordinaciji sa poverenicima i zamenicima poverenika o stanju na terenu, kao i da upozna subjekte od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada Leskovcca sa mogućim rizikom od poplava.

Milan Popović, šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove, istakao je da je Grad Leskovac apsolutno spreman za izvršavanje svih mera ukoliko dođe do poplava.

O Operativnom planu odbrane od poplava za vode II reda govorio je Rade Velinov, šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu Gradske uprave grada Leskovca. On je podsetio da, osim Južne Morave, Jablanice i Veternice, svi ostali vodotokovi na području Leskovca, ukupne dužine od preko 540 km, spadaju u kategoriju bujičnih vodotokova i pripadaju vodama II reda. Velinov je istakao da će se u narednih 20-ak dana završiti sa postupkom odabira izvođača radova i da će se nakon toga krenuti u realizaciju predviđenih aktivnosti na čišćenju i regulaciji propusta vodotokova, kao i preventivni radovi na kritičnim deonicama, u skladu sa Operativnim planom.

Kako je zaključeno koordinacija svih subjekata je veoma važan činilac prevencije na teritoriji grada Leskovca.

Gradski štab za vanredne situacije