U LESKOVCU ODRŽANA PEDESET PETA SEDNICA GRADSKOG VEĆA

Na ovoj sednici podnet izveštaj o završnom računu budžeta grada Leskovca za 2021. godinu.

Kako je rečeno budžet je realizovan sa 98 odsto. Gradski većnici su jednoglasno usvojili Odluku o rebalansu budžeta za ovu godinu, a rečeno je da je budžet povećan za 566 miliona 641 hiljadu dinara, na osnovu čega je budžet za ovu godinu veći od 5 milijardi 626 miliona dinara.

U prošloj godini  prihodi u budžetu grada Leskovca ostvareni su sa 4 milijarde 596 miliona dinara, a rashodi sa 4 milijarde i dva miliona dinara, što pokazuje da je ostvarenje prihoda 98 procenata, a rashoda 80,5 procenata.
Najviše novca se tokom prošle godine u budžet slilo od poreza na zarade, transfera i poreza na imovinu.

Kako je zaključeno glavna karakteristika ovog budžeta je da su prihodi veći od rashoda za oko 450 miliona dinara što znači da je budžet bio stabilan i razvojni.

Na sednici je prihvačena i odluka i o rebalansu budžeta za 2022. godinu, a razlozi za to su, kako je rekla šef Odeljenja za finansije Marija Milosavljević, raspoređivanje neraspoređenih prihoda iz predhodne godine , kao i raspored novoprojektovanih prihoda. Najviše prihoda ostvareno je zbog  povećanja poreza na zarade kao i od poreza na druge prihode.

Posle usvajanja ovih odluka gradonačelnik Cvetanović je rekao da je ovakav budžet pohvlalio i predsednik države Aleksandar Vučić istakavši da se leskovački budžet nalazi među najboljima u državi.

Na osnovu zahteva pet prevoznika koji na teritoriji grada Leskovca obavljaju gradski i prigradski prevoz koji su zatražil povećanje cena prevoza od 50 posto, na sednici Gradskog veća data je saglasnost na povećanje od 30 odsto.

Na sednici je usvojena i Odluka o obrazovanju mesnih zajednica na teritoriji grada i ujedno upućen predlog predsedniku Skupštine grada da zakaže sednicu za ponedeljak 27. jun.

GRADSKO VECE