U LESKOVCU ODRŽANA SEDNICA GRADSKOG VEĆA

Na sednici Gradskog veća usvojen je Predlog odluke o davanju saglasnosti na finansijske planove mesnih zajednica . Kako je rečeno ovaj dokument omogućiće nesmetan rad u funkcionisanje svih mesnih zajednica na razuženoj teritorijgrada Leskovca.

Većnici su usvojili i Predlog odluke kojom se daje saglasnost Gradskoj upravi , odnosno odeljenju za društvene delatnosti i lokalni ekonomski razvoj da raspiše konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture i umetničkih, strućnih i naučnih istraživanja.Kako je obrazložio šef Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni ekonomski razvoj  Saša Milenković za ovu namenu iz gradskog budžeta izdvojena je suma od 10 miliona dinara, a realizacija ovih programa omogućiće negovanje umetničkih i kulturnih vrednosti čitavog leskovačkog kraja.

Usvojen je i predlog rešenja o obrazovanju Komisije za podršku mladim talentima sa područja grada Leskovca, a većnici su se pozitivno izjasnili i o tačkama koje se odnose na podsticajne mere u oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje.