U Leskovcu održano savetovanje za voćare pod sloganom ,,Može više i bolje’’

U Leskovcu je održan 10. jubilarni Agrolider i 4. savetovanje za voćare pod sloganom ,,Može više i bolje’’.

Otvaranju koje je održano u kompleksu Apostolović prisustvovalo je oko 1000 poljoprivrednih proizvođača iz svih krajeva Srbije, koji su se okupili da razmene svoja iskustva i na taj način poboljšaju svoju proizvodnju.

Prisutnima se u ime organizatora obratio Goran Tasić koji je tom prilikom istakao značaj ovih poljoprivrednih savetovanja koji su od velike koristi za poljoprivrednike jer im pomažu da unaprede svoju proizvodnju i ostvare bolje rezultate.On je zahvalio lokalnoj samoupravi koja je pokrovitelj ove manifestcije.

U ime lokalne samouprave brojne izlagače i posetioce pozdravio je član gradskog veća Vladimir Branković poželevši svim poljoprivrednim porizvođačima da im 2019. godina bude berićetnija sa što više poljoprivrednih prinosa i uz što manje primene agrotehničkih mera. Grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem prepoznaje potencijal poljoprivrede i svake godine za njen razvoj odvaja značajna novčana sredstva, dodao je Branković.

Učesnici ovog poljoprivrednog savetovanja bili su u prilici da vide i čuju mnogo toga o najnovijim tehnološkim dostignućima iz oblasti agrara kao i da se upoznaju sa najprestižnijim i najaktuelnijim trendovima za razvoj poljoprivrede, posebno voćarstva.