U LESKOVCU OSNOVANO DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO

Svečanom sednicom Štaba za vanredne situacije u sali Skupštine grada Leskovca obeležen je predstojeći Međunarodni dan civilne zaštite.Ovom prilikom je rečeno da je u Leskovcu formirano Dobrovoljno vatrogasno društvo.

Međunarodni dan civilne zaštite se obeležava u celom svetu od 1990. godine odlukom Generalne skupštine Međunarodne organizacije civilne zaštite, sa ciljem da se ukaže na vitalni značaj i ulogu službi civilne zaštite u slučaju svih tipova nesreća i katastrofa i suočavanju sa njima i da se oda priznanje za njihove napore, žrtve i podvige.

„Civilna zaštita u vanrednim i teškim situacijama pruža adekvatan odgovor u korist društva i zajednice. Više puta sam naglasio činjenicu da sila prirode pred nas stavlja izazove, dovodi nas u situacije i nepogode koje zahtevaju adekvatnu reakciju. Na tom polju, u saradnji sa MUP-om i Sektorom za vanredne situacije, pre svega se trudimo da delujemo preventivno, ali i da neprestano unapređujemo celokupan rad svih pojedinaca i institucija zaduženih za civilnu zaštitu”, rekao je gradonačelnik Leskovca i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović.

Zamenik komandanta Vatrogasno spasilačke jedinice Saša Jovanović na sednici je govorio o formiranju Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Ovo društvo doneće trajnu korist Gradu i poboljšanje životnih uslova svih njegovih stanovnika.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Leskovcu Ivica Ranđelović održao je prezentaciju o civilnoj zaštiti, o njenim ciljevima i zadacima,kao i o kapacitetu ljudi i njihovoj spremnosti za brzo delovanje u vanrednim situacijama.

Obeležavanju ovog dana prisustvovali su pripadnici civilne zaštite, Gradskog štaba za vanredne situacije, predstavnici Policijske uprave Leskovac i Vojske Srbije i načelnik Jablaničkog okruga.