U LESKOVCU OTVORENA SPECIJALIZOVANA BOLNICA „SUNČANA JESEN 3“

U naselju Stara stočna pijaca danas je otvorena specijalizovana bolnica za smeštaj i negu starijih i odraslih lica „Sunčana jesen 3“ sa smeštajnim kapacitetom od 30 ležajeva.

Kako je ovom prilikom rekao gradonačelnik Goran Cvetanović ovaj moderan objekat na tri sprata zauzima 600 metara kvadratnih, u njega je uloženo 500.000 evra i opremljen je u skladu sa kriterijumima resornog ministarstva. U ovoj ustanovi radiće 11 lekara, od toga dvojica specijalista interne medicine, 4 medicinske sestre i 5 nemedicinskih radnika. Kada ovaj broj dodamo broju zaposlenih u Sunčanoj jeseni broj 1 i 2, dolazimo do preko 30 ljudi koje porodica Cvetković zapošljava.

Vlasnik specijalnizovane bolnice „Sunčana jesen 3“ Bratoljub Cvetković, rekao je da se 14 godina bavi poslom brige o starijima i dodao da je na opremanju i uređenju Sunčane jeseni 3 rađeno 6 meseci i zahvalio se svima koji su danas došli da podrže otvaranje.

„Ovo je objekat namenjen pre svega našim korisnicima domova za stare i svi oni koji imaju potrebe za internističkim pregledima biće smešteni ovde do izlečenja“, zaključio je on.

Direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević je objasnio da Sunčana jesen 3, poput dela bolnice, raspolaže sa savremenim, antidekubitalnim dušecima, sa raznim položajima i pokretima koji se ostvaruju automatski i naglasio da očekuje da nakon rekonstrukcije i u ostatku bolnice budu postavljeni ovi kreveti.

Ovaj objekat je primer dobre prakse i služiće za ugled i drugima u čitavoj zemlji zaključeno je ovom prilikom.

Čuvajmo zdravljeSunčana jesen