U LESKOVCU POČELA PODELA PAKETA FONDACIJE ANE I VLADE DIVAC

Nakon 27.253 paketa koji su uručeni penzionerima i socijalno ugroženim licima, i 2.838 paketa od strane Ministarstva za rad, socijalna i boračka pitanja i Crvenog krsta Srbije, koji su bili usmereni prema svim romskim porodicama koje žive na teritoriji grada Leskovca, danas je stiglo još 765 novih paketa u naš grad.

Kako je kazao gradonačelnik Goran Cvetanović paketi koji su danas stigli od Fondacije Ane i Vlade Divca uz podršku Vlade Kraljevne Norveške, a namenjeni su jednoroditeljskim porodicama (samohranim roditeljima), korisnicima narodnih kuhinja, višečlanim porodicama, stanovnicima nehigijenskih naselja, porodicama koje brinu o deci ili odraslima sa invaliditetom i pojedincima koji žive i rade na ulici.

On je dodao da je 600 paketa namenjeno korisnicima Centra za socijalni rad, 100 Školi za osnovno i srednje obrazovanje 11. oktobar, 33 paketa udruženju MNRO, 7 paketa udruženju Ringeraja i još 25 paketa pomoći udruženju Žene za mir.

Danas je deo paketa koji su stigli od strane Fondacije Ane i Vlade Divac, podeljen i stanovnicima izbegličkih zgrada.

Narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Olivera Pešić obratila se i tom prilikom istakla da grad Leskovac na ovaj način pokazuje solidarnost i društvenu odgovornost.

U ime lica koja su primila ove pakete pomoći obratila se Marija Hadži Tančić i izrazila veliku zahvalnost Fondaciji Ane i Vlade Divac i gradonačelniku Cvetanoviću i Gradu Leskovcu na pomoći i podršci.

Od ukupnog broja paketa, 78 su dobila izbegla lica.