U Leskovcu predstavljen Javni poziv Centra za promociju nauke

U prostorijama Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Leskovac predstavljen je Javni poziv Centra za promociju nauke za finansiranje i podršku projekata iz oblasti promocije i popularizacije nauke u 2019. godini.

Centar za promociju nauke svake godine raspisuje javni poziv vođen idejom da pomogne što širem krugu organizacija i pojedinaca na teritoriji Republike Srbije i podrži što veći broj kvalitetnih inicijativa u oblasti promocije i popularizacije nauke, kazala je dr Tanja Adnađević, rukovodilac sektora za programske aktivnosti Centra za promociju nauke i saradnici Naučnog kluba Leskovac.

Po Javnom pozivu opredeljena su sredstva u iznosu od 9,4 miliona dinara koja će biti raspoređena u četiri kategorije, ističe rukovodilac sektora Centra za promociju nauke doktorka Tanja Adnađević i dodaje da su raspisani pozivi za prve tri kategorije, dok će za četvrtu biti raspisan na jesen.

Već treću godinu za redom Centar za promociju  nauke u saradnji sa petnaest naučnih klubova širom Srbije, u gradovima gde postoje centri za stručno usavršavanje u obrazovanju, organizuje infomativne sastanke za predstavljanje detalja i uslova za prijavljivanje na Javni poziv u 2019.godini, kazala je Emina Jovanović direktorka Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju .

Javni poziv je raspisan 3. aprila, a rok za prijavu ističe 23. aprila u podne.