U Leskovcu su počele Svetosavske svečanosti

Leskovačka Poljoprivredna škola domaćin je ovogodišnjih Svetosavskih svečanosti na nivou grada za sve osnovne i srednje škole.

Svetosavske svečanosti u Leskovcu održavaju se od 15. do 27. januara.

Od 15. do 17. januara biće održana takmičenja i to u odbojci, stonom tenisu,  plivanju i basketu. Sva takmičenja se održavaju u Sportsko rekreativnom centru “Dubočica”.

 

,,Svetosavska nedelje počinje u ponedeljak, 21. januara,  otvaranjem izložbe nagrađenih učeničkih radova na likovnom i literarnom konkursu, u galeriji Narodnog muzeja. U utorak, 22. januara u Leskovačkom kulturnom centru, biće održano muzičko-dramsko veče i dodela nagrada za najuspešnije literarne i likovne radove.Tribina “O Svetom Savi”, planirana je za 23. januar, u sali  Narodne biblioteke “Radoje Domanović”, istog dana koncert će održati učenici muzičke škole “Stanislav Binički”, u Svečanoj sali grada“, kazao je direktor Poljoprivredne škole Dalibor Jovanović.

Dan otvorenih vrata biće organizovan 24. januara u holu Poljoprivredne škole, a Svetosavski bal, 25.januara, u hotelu“Bavka”.

Svetosavska akademiija, održaće se 26. januara u  Narodnom pozorištu, a svečano sečenje slavskog kolača, 27. januara, u  crkvi Odžakliji.