U LESKOVCU URUČENE PONOSNE KARTICE CENA MINUS ZA TRI PLUS

Danas su u sali Narodnog pozorišta svečano uručene ponosne kartice „Cena minus za tri plus“ Udruženja „Pokret za decu tri plus“ roditeljima sa teritorije grada Leskovca koji imaju troje i više dece.

Tim povodom gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je istakao da je Grad Leskovac pristupanjem ovom pokretu doprineo merama populacione politike. On je podvukao da na teritoriji grada Leskovca svaka porodilja koja je u radnom odnosu dobija 10.000, a one koje su nezaposlene 20.000 dinara, svake godine se izdvajaju sredstva za 10 prvorođenih beba sa teritorije grada Leskovca, vaučer u iznosu od 20.000 dinara, a svi učenici prvog razreda sa teritorije grada dobijaju 6.000 dinara novčane naknade za udžbenike, za decu čije su porodice korisnici novčane socijalne pomoći izdvaja 5.000 dinara za udžbenike za svako dete školskog uzrasta.

Cvetanović je istakao da lokalna samouprava snosi troškove prevoza pratioca i dece sa posebnim potrebama, da grad subvencioniše 80% tržišne cene za boravak dece u privatnim vrtićima, dok je boravak za treće i četvrto dete besplatan, i dodao da su novine u populacionoj politici koje su uvedene od ove godine obezbeđivanje auto-sedišta za svu decu rođenu u 2021. godini na teritoriji grada Leskovca, kao i pristupanje Pokretu za decu tri plus.

Posedovanjem ponosne kartice naglasio je Cvetanović ukupno 618 porodica ostvarivaće uštedu kod 111 privednih subjekata, 6 sportskih klubova, kao i kod 3 ustanove kulture.

Predsednik Pokreta za decu Tri plus Vladica Gavrilović istakao je da je zadatak pokreta da zaštiti višečlane porodice i da stimuliše natalitet.

U ime roditelja koji su primili ponosnu karticu obratila se Tatjana Gavrilović koja se zahvalila gradonačelniku Cvetanoviću i Lokalnoj samoupravi što su prihvatili projekat Pokret za decu tri plus, kao i pokretaču ovog projekta Gavriloviću. Ona je istakla da je ponosna kartica ogromna podrška za porodice sa troje dece jer se može ostvariti velika ušteda u kućnom budžetu.

Grad Leskovac kao odgovorna lokalna samouprava nastaviće da raznim merama stimuliše povećanje nataliteta zaključeno je ovom prilikom.