U LESKOVU DANAS ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA GRADSKE IZBORNE KOMISIJE

Na ovoj sednici doneto je rešenje o imenovanju člana i zamenika člana Gradske izborne komisije u proširenom sastavu na predlog podnosioca izborne liste Ivica Dačić – premijer Srbije.

Kako je u obrazloženju kazao predsednik GIK-a Milan Stevanović Republičkoj izbornoj komisiji je 25. ovog meseca podnosilac ove izborne liste dostavio predlog za određivanje lica za prošireni sastav u GIK-u, a na osnovu roka za donošenje rešenja od 24 sata moralo se pristupiti donošenju rešenja. Na osnovu njega za člana proširenog sastava GIK-a je imenovan Ivan Tošić iz Leskovca, a za njegovog zamenika Stojan Tričković takođe iz Leskovca.

Rokove koji se odnose na podnošenje predloga za članove i zamenike GIK-a pojasnio je sekretar Gradske skupštine Zoran Vukašinović koji je naglasio da se oni moraju striktno poštovati u skladu sa zakonom.

Na ovoj sednici Gradska izborna komisija donela je i rešenje o imenovanju člana i zamenika člana GIK-a u proširenom sastavu na predlog ovlašćenog lica Saveza vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor. Za člana je na sednici jednoglasno izabrana  Marija Bogdanović, a za zamenika Natašu Crnogorac, obe iz Leskovca.

Obe tačke dnevnog reda su prošle bez diskusije, a članovi i zamenici su jednoglasno potvrđeni.

GIK