U MEDVEĐI DANAS OBELEŽEN DAN OPŠTINE

Povodom Dana opštine Medveđa danas je otvoren renovirani objekat Predškolske ustanove „Mladost“.

Direktorka ove ustanove Dobrila Andrejević istakla je da je objekat izgrađen 1980. godine i to kao montažni, da je renoviran prvi put 1986. je dograđen drugi deo, a za vreme Nato bombardovanja dograđen je i jasleni deo.

Objekat je sada zahvaljujući zalaganju Koordinacionog tela Vlade Srbije za Bujanovac, Preševo i Medveđu, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i sredstvima opštine Medveđa kompletno renoviran. Ova adaptacija podrazumevala je zamenu stolarije, krova, podova, reparaciju i krečenje zidova i nabavku inventara čime su znatno unapređeni uslovi za boravak mališana.

Objekat su otvorili osim direktorke Dobrile Andrejević i predsednik Privremenog organa opštine Medveđa Dragan Kulić i predstavnica Koordinacionog tela Jelena Čolić. Oni su nakon toga i obišli sve prpostorije i konstatovali da je ulaganje u poboljšanje uslova za boravak najmlađih nešto što doprinosi ne samo njihovom vaspitanju i obrazovanju, već i unapređenju uslova rada i vaspitača koji će sada moći da primene sve savremene nastavno obrazovne metode.

Kako je kazao predsedik Privremenog organa opštine Medveđa Dragan Kulić otvaranje renoviranog objekta je upriličeno 20. maja koji je i Dan opštine jer je na taj dan pre 86 godina u Gajtanu na mestu zvanom Jovovića livade formirana Prva srpska divizija koja je imala značajan udeo u oslobodilačkom ratu.On je podvukao da je sada u toku „bitka za ostanak ljudi u ovom kraju“, a ovaj vrtić je značajan doprinos tom cilju dodao je on.Vrednost rekonstrukcije je 24,5 miliona dinara.

Predstavnica koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Vlade Srbije Jelena Čolić istakla je da je ulaganje u infrastrukturne projekte i negovanje obrazovanja i kulture  prioritet ove institucije.

Ovu predškolsku ustanovu pohađa ukupno 214 mališana, a osim u ovom objektu deca iz okolnih sela imaju mogućnost da borave i u 9 izdvojenih odeljenja.

Događaju su prisustvovali i predstavnici drugih lokalnih samouprava i brojni gosti iz javnog, kulturnog i političkog života Jablaničkog okruga, ali i šire.

Dan opštinePU Mladost