U Medveđi održan 2. Sajam meda

U Medveđi je u organizaciji lokalne samouprave Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i razvojne organizacije GIZ održan 2. Sajam meda.

Med i pčelinje proizvode izožilo je četrdesetak proizvođača.

Manifestaciju je otvorio predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije Rodoljub Živadinović koji je naglasio da pčelarstvo ima budućnost i da se u tom cilju moraju obezbediti povoljni finansijski podsticaji države.

Predsednik Skupštine opštine Medveđa Milan Stevanović podsetio je na činjenicu da je lokalna samouprava ostvarila izuzetnu saradnju sa nemačkom razvojnom organizacijom GIZ i da je na taj način donirana oprema za razvoj pčelarstva koje je postalo pristupačno posebno mladim ljudima.

Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, kako je kazao njegov predsednik prof. dr Zoran Stanković prepoznalo je potrebu razvoja pčelarske proizvodnje u Medveđi koja je prilika za otpočinjanje biznisa i otvaranje novih radnih mesta .

Udruženje pčelara ,,Apis” u Medveđi uspelo je za veoma kratko vreme da okupi veliki broj proizvođača meda, ali istovremeno da im obezbedi i odgovarajuću edukaciju i kontakte sa distributerima kako bi se ovaj proizvod plasirao na tržištu naglasio je predsednik ovog udruženja Momčilo Moša Jović.

Ovu manifestaciju uveličali su mališani predškolske ustanove iz Medveđe koji su joj dali pečat originalnim kostimima, a u zabavnom programu nastupilo je i Kulturno-umetničko društvo ,,Razigrano kolo Vez“, koje je izvelo splet narodnih igara iz ovog kraja.