U MEDVEĐI OTVORENA IZLOŽBA „NEOBIČNI PREDELI“

Danas je u Kulturnom centru opštine Medveđa otvorena izložba slika „Neobični predeli“ u tehnici ulje na pleksiglasu, autora Dragana Dragovića koji svoja dela potpisuje umetničkim imenom „Drago“.

Izložbu je otvorio i o njoj govorio Nebojša Jakšić, direktor Kulturnog centra Medveđa, opisujući da šarm Dragovih radova jeste u tome što oni nemaju ambicije monumentalnosti ali poseduju lepotu u iskrenosti i jednostavnosti i da mala, po broju stanovnika, Medveđa ima velike umetnike, i da je Drago jedan od najboljih.

Prisutnoj publici obratio se i autor izložbe Drago Dragović, koji je govorio o svom stvaralaštvu a čine ga dela stvarana u tehnici ulje na platnu i vajarstvo. Postavljena izložba je rezultat iskustva dvadesetogodišnjeg rada u tehnici ulje na pleksiglasu .

Motivi koje Drago iskazuje kroz svoje slike, često su inspirisani povezani prirodom koja okružuje njegov rodni kraj. Nađu se i slike stare balkanske arhitekture kuća i okućnica. Boje koje preovlađuju u njegovim radovima izazivaju spokoj i svest o skladu u onome koji ih posmatra. Plava, žuta, zelena i oker boja preovlađuju, prošarane belim površinama i zajedno čine jedinstvenu celinu koja opušta i odmara.

Drago je rođen u Medveđi 1960 godine. Živeo je u Majdanpeku i u Americi. Slikarstvom se bavi više od 30 godina. Izlagao je u Srbiji i Americi, gde je višestruko nagrađivan. Od pre nekoliko godina je povratnik u selu Pusto Šilovo kod Medveđe, gde živi i stvara.

Izložba je otvorena do kraja 2023 godine i može se videti radnim danom od 07 do 15 časova.

Ulaz je slobodan.

KULTURNI CENTAR