U Mijajlici obeležena slava Sveti Pantelejmon

U Mijajlici kod Bojnika gde se nalaze ostaci pravoslavne crkve Svetog Pantelejmona, i ove godine su se meštani okupili kako bi obeležili crkvenu slavu.

Ispred lokalne samouprsve slavi je prisustvovao pomoćnik predsednika Boban Petrović, koji je kazao da je opština Bojnik ove godine planirala sredstva za izgradnju, održavanje i obnovu crkvenih i verskih objekata i da je u toku konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata crkava i tradicionalnih verskih zajednica na teritoriji opštine Bojnik. Petrović je istakao da je obnova ove crkve počela na inicijativu mesne zajednice i predsednika Stanimira Dojčinovića.

Tokom iskopavanja koje su vršili  arheolozi niškog Zavoda za zaštitu spomenika kulture u selu Mijajlica pronađeni su temelji crkve. Ovo istrazivanje finansirala je opština Bojnik u saradnji sa Mesnom zajednicom i meštanima Mijajlice kazao je predsednik MZ Mijajlica Stanimir Dojčinović i ovom prilikom zahvalilo se svima koji su danas prisustvovali slavi.

Svečanom činu rezanja slavskog kolača prisustvovao je i veliki broj gostiju.

Domaćin slave bio je Jova Vasić, koji je slavu za narednu godinu predao Bobanu Dojčinoviću.

Svi ljudi dobre volje koji žele i mogu da pomognu da se obnovi crkva u Mijajlici novčana sredstva mogu uplatiti na žiro račun Mesne zajednice Mijajlica broj 840-3258645-47.