U OKVIRU OPERATIVNOG PLANA ODBRANE OD POPLAVA U NASELJU AERODROM U BOJNIKU OČIŠĆEN KANAL

Posle prošlogodišnjih obimnih poplava u opštini Bojniki urađeno je na osnovu Operativnog plana odbrane od poplava za vode drugog reda oko 3.000 metara čišćenja rečnih korita, istakao je u izjavi za TV 4S, predsednik opštine Nebojša Nenadović.

On je podvukao da je očišćeno korito Kameničke reka u dužini od 400 metara, Đački potok dužine 700 metara, rađen je jendek u Pridvorici ukupne dužine 500 metara, Ćukovački potok u Kosančiću,  a jendek u naselju aerodrom je dužine 500 metara.

Nenadović ističe da je lokalna samouprava u ove srvrhe ove godine utrošila 6 miliona i isto toliko i 2021. Ovo je rađeno preventivno da bi se predupredile poplave i smanjio eventualno njihov obim.

U naselju Aerodrom radovi su izvedeni na osnovu saglasnosti na Operativni plan od poplava i odnosi se na betoniranje kanala čime je urađena trajna preventiva za sve građane ovog područja jer je pored dosadašnjih 500 urađeno još 700 metara. Kanal će biti betoniran celom dužinom, a biće urađen sa obe strane puta.

Kako je zaključio Nenadović na ovaj način lokalna samouprava pokazuje svoju društvenu odgovornost, a ujedno je pozvao građane da u kanal ne odlažu otpad i tako obezbede sigurnost za sebe, svoje porodice i čitavo naselje.