U OKVIRU SVETOSAVSKIH SVEČANOSTI U LESKOVAČKOM KULTURNOM CENTRU ODRŽAN PRIGODAN PROGRAM

Ovaj program nosio je naziv „Sive dane nosimo na plećima nade, sveti tebi verujemo“.

Ovo druženje bilo je inspirisano likom i delom prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja Rastka Nemanjića – Svetog Save.

Profesor srpskog jezika i književnosti Dragan Đorđević istakao je da se na ovaj način odaje počast Svetom Savi i njegovoj ulozi u utemeljenju obrazovanja i vaspitanja.

Pomoćnica direktora škole „Bora Stanković“ u Vučju Marina Dinić rekla je da je u okviru Svetosavskih svečanosti ogranizovan likovni i literarni konkurs na kom su učešće uzele sve osnovne i srednje škole grada Leskovca, ali i Jablaničkog okruga. Ona je naglasila da je jedini pravi put opstanka našeg naroda, put Svetosavlja jer je on najveća ličnost naše nacije.

Učenici škole su izveli i prigodan dramski program inspirisan likom i delom prvog srpskog prosvetitelja.

Na ovom skupu najboljim učenicima nižih i viših razreda osnovnih škola, kao i srednjoškolscima uručene su nagrade za literarne i likovne radove o Svetom Savi.

U okviri Svetosavskih svečanosti čiji je ovogodišnji domaćin OŠ „Bora Stanković“ iz Vučja sutra u 17 sati u leskovačkom Narodnom muzeju biće održana tribina, a u 19 sati u Svečanoj sali grada Svetosavski koncert na kome će nastupiti učenici i profesori Muzičke škole „Stanislav Binički“ u Leskovcu.

OŠ Bora Stanković VučjeSvetosavske svečanosti