U OPŠTINI BOJNIK DANAS PODELJENI UGOVORI O IZVOĐENJU JAVNIH RADOVA

Na osnovu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja koji je usklađen sa Nacionalnim planom u ovoj oblasti 37 lica će naredna 3 meseca obavljati javne radove u Javno komunalnim preduzećima „Jedinstvo“ i „Vodovod“, kao i u Domu zdravlja i Domu kulture.

U ove svrhe lokalna samouprava izdvojila je 3 miliona dinara, a isto toliku sumu opredelila je i Vlada Srbije, a Nacionalna služna zapošljavanja sa kojom je i urađen ovaj program staraće se o njegovoj uspešnoj realizaciji.

Kako je kazao zamenik predsednika opštine Bojnik Dejan Stojanović kriterijumi za izbor lica koja će obavljati ove poslove bili su socijalni, ali se vodilo i računa da se radno pravni odnos obezbedi i invalidnim licima, kao i pripadnicima romske nacionalne zajednice.

Stojanović je podvukao da su javni radovi i jedina mera zapošljavanja Lokalnog akcionog plana opštine Bojnik za ovu godinu.

Načelnica Službe za posredovanje pri traženju posla Nacionalne službe zapošljavanja u Leskovcu Marija Stevanović izrazila je zadovoljstvo uspešnom saradnjom sa opštinom Bojnik. Ona je istakla da se kroz selekciju lica koja će obavljati javne radove ispoštovala kategorija teže zapošljivih lica, lica koja duže od osamnaest meseci čekaju posao, onima koji su primaoci socijalne pomoći, licima bez kvalifikacije i pripadnicima romske nacionalne zajednice.

Ova lica će biti angažovana na period od tri meseca i imaće socijalno i zdravstveno osiguranje.

Goran Janković, rukovodilac programa za javne radove NSZ-a u Leskovcu  podvukao je da će lica svoj radni odnos po ovom osnovu početi već danas i to u oblasti zaštite i unapređenja životne sredine i infrastrukture, uz obavezu poštovanja radnog vremena i pravilnika poslodavaca.

O realizaciji programa izvođenja javnih radova potpisani su ugovori sa poslodavcima, a oni će kasnije iste potpisati sa licima koja će ih do 19. decembra ove godine obavljati kod njih.

NSZ