U ORGANIZACIJI TEHNOLOŠKOG FAKULETA U LESKOVCU ODR4ŽAVA SE DVODNEVNI MEĐUNARODNI SIMPOZIJUM SAVREMENE TEHNOLOGIJE I PRIVREDNI RAZVOJ

Simpozijum Savremene tehnologije i privredni razvoj se održava ove godine po 14. put i ima međunarodni karakter.

Ovaj skup ima za cilj da se prezentuju najnovija dostignuća iz oblasti hemijskih, prehrambenih, farmaceutskih, it i tekstilnih tehnologija i da se pruži mogućnost njihove primene u praksi, kazao je otvarajući simpozijum dekan Tehnološkog fakulteta prof. dr Dragiša Savić.

Učesnike iz Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske pozdravio je i dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti prof, dr Vlada Veljković koji je naglasio da se simpozijum održava 14. put u Leskovcu i da se na njemu prezentuju najnoviji naučni radovi.

Leskovac je ponosan na rad Tehnološkog fakulteta kao jedine visokoškolske državne ustanove i rezultatima nastavnog osoblja i studenata, podvukao je gradonačelnik Goran Cvetanović. On je istovremeno istakao i potrebu što čvršćeg povezivanja ove obrazovne ustanove i privrede.

Tehnološki fakultet kao deo Niškog univerziteta je tokom 42 godine svog uspešnog postojanja i rada dokazao svoju respektabilnost, kako kroz naučne radove u čemu je lider, tako i putem kadrova koji su tokom četiri decenije zauzeli svoje zasluženo mesto u obrazovanju i privredi ne samo Srbije, već i čitavog regiona i sveta, kazao je rektor Niškog univerziteta prof. dr Dragan Antić.

Simpozijum se završava sutra, a održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ove godine je nešto manjeg obima i uz puno poštovanje epidemioloških mera zaštite od virusa kovid 19.

TEHNOLOŠKI FAKULTET LESKOVAC