U OSNOVNOJ ŠKOLI „MILUTIN SMILJKOVIĆ“ U VINARCU UGRAĐENA NOVA PVC STOLARIJA

Ukupna vrednost zamene unutrašnje stolarije je 750.000 dinara, a na ovaj način, kako je kazao član Gradskog veća Aleksandar Pejčić znatno su poboljšani uslovi rada i učenika i nastavnika.

Kada je obrazovanje u pitanju, Grad se itekako odužio prosvetnim radnicima jer je ove godine opredelio preko 780 miliona dinara za oblast prosvete, zatim, za sve đake prvake Grad je obezbedio besplatne udžbenike, što jeste relaksacija za budžet njihovih roditelja, kazao je Pejčić.

Direktor OŠ „Milutin Smiljković“ u Vinarcu Dejan Cakić, podsetio je da je u prethodnom periodu ova škola postala jedno malo gradilište, gde se iz dana u dan, iz meseca u mesec radilo i stvarali su se bolji uslovi za život i rad dece i zaposlenih u školi, ali i bolji uslovi za kvalitetnije obrazovanje i vaspitanje.

Za prethodnih nekoliko godina, kako je istakao Cakić rekonstruisali smo spoljašnu fasadu škole sredstvima iz budžeta grada sa oko 70 hiljada dinara, zatim zamenili oluke u školi sa 212 hiljada, zamenjena je spoljašnja stolarija škole prozorima koji su skinuti iz bolnice, zamenjena su spoljašna vrata, postavljena su nova aluminijumska sa uloženih 170 hiljada dinara, uvedena je amres mreža u školi i ova obrazovna ustanova u svakom delu ima bežični internet, postavljen je video nadzor u školi, oko 160 hiljada dinara, napravljena je letnja učionica, fontana u dvorištu, renoviran je školski toalet na spratu, a digitalizovali smo hodnike škole.


Cakić je dodao da se u narednom periodu očekuje velika investicija uvođenja centralnog grejanja, koje će se raditi iz dve faze, ukupne vrednosti preko 6 miliona dinara.

OŠ Milutin Smiljković