U PLAVOM PAVILJINU LESKOVAČKOG SAJMA POČELA JE ZAHVALJUJUĆI VOLONTERIMA AKCIJA PAKOVANJA PAKETA POMOĆI PENZIONERIMA I SOCIJALNO UGROŽENIM SUGRAĐANIMA

U Plavom paviljonu Leskovačkog sajma danas je zahvaljujući volonterima počela akcija pakovanja paketa za penzonere sa niskim primanjima i socijalno ugrožene sugrađane. „Iz budžeta grada za ovu namenu izdvojeno je  20 miliona dinara za 25.053 paketa pomoći penzionerima čija penzija je manja od 30 hiljada dinara kao i 2.200 paketa za primaoce socijalne pomoći“ – rekao je Vladimir Petković, zamenik komandatna Štaba za vanredne situacije grada Leskovca.

Na poslovima pakovannja akngažovano je za sada preko 70 volontera među kojima se nalaze zaposleni u javnim i ustanovama kulture, kao i mnogi mladi nezaposleni ljudi koji žele da daju svoj doprinos ovoj akciji.

Prvi paketi pomoći kreći put Predejana gde odlazi 500 i Grdelice gde će biti podeljeno oko 2.500  paketa.Nakon toga  paketi će se deliti  i u Vučjanskom kraju.

Paket sadrži zejtin, šećer, 3 kilograma praška, toalet paptir, makarone, čaj, supa i sredstva za dezinfekciju. Na pakovanju paketa trenutno radi 70 volontera koji su opremljeni kompletnom zaštitnom opremom.

                                                                                      Bratislav Lekić