U PONEDELJAK U BOJNIKU ĆE BITI ODRŽANA DRUGA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Na dnevnom redu sednice je Predlog Odluke o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine opštine Bojnik, Predlog Odluke o radnom statusu predsednika Skupštine opštine Bojnik, zamenika predsednika Skupštine opštine Bojnik i članova opštinskog veća opštine Bojnik.

Odbornici će razmatrati i Predlog Odluke o zaduživanju opštine Bojnik za finansiranje tekuće likvidnosti, kao i Predlog Odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije Završnog računa budžeta opštine Bojnik za 2023. godinu, Predlog Rešenja o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine Bojnik neposrednom pogodbom. Predlog Odluke o izmeni Odluke o pokretanju postupka za prenos javne svojine sa nepokretnosti u svojini Republike Srbije u svojinu opštine Bojnik, Odluku  o izradi Plana detaljne regulacije solarne elektrane „Ćukovac“ u opštini Bojnik.

Pred skupštinom su i pitanja vezana za Predlog Odluke o donošenju Plana upravljanja rizicima od povrede principa rodne ravnopravnosti u Skupštini opštine Bojnik za 2024. godinu, Predlog Odluke o usvajanju izveštaja o radu Skupštine opštine Bojnik za 2023. Godinu, Predlog Odluke o usvajanju programa rada Skupštine opštine Bojnik za 2024. godinu, Predlog Odluke o usvajanju Izveštaja o radu Opštinskog veća opštine Bojnik za.period 01.01.2023. godine do 30.10.2023. godine i Predlog Odluke o usvajanju Izveštaja o radu Opštinske uprave Bojnik za 2023. godinu.

Poseban set pitanja vezan je za predloge Odluke o usvajanju Izveštaja o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Bojnik za 2023. godinu, Rešenja o davanju saglasnosti na Plan rada Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Bojnik za 2024. godinu.

Na dnevnom redu su i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Prvu izmenu Programa poslovanja JP za vodosnabdevanje „Brestovac-Bojnik-Doljevac“ u Bojniku za 2024. godinu, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Prvu izmenu Programa subvencija JP za vodosnabdevanje „Brestovac-Bojnik-Doljevac“ u Bojniku za 2024. godinu, kao i predlozi vezani za usvajanje izveštaja budžeta o izvršenju budžeta obrazovnih ustanova i Centra za socijalni rad.

SEDNICA SKUPŠTINE