U PORTI CRKVE SVETOG NIKOLE U BOJNIKU EPISKOP NIŠKI ARSENIJE DANAS OSVEŠTAO TEMELJ ZA IZGRADNJU ZVONIKA

Osvećenje temelja za izgradnju zvonika u porti crkve Svetog Nikole započeto je obredom Vladike Arsenija uz sasluženje namenika Jablaničkog hadži Ivana Markovića i sveštenstva ovog kraja.

Prošle su dve godine kao je završen projekat za izgradnju zvonika i dobijene su sve dozvole, tako da uz pomoć lokalne smouprave može nesmetano započeti njegova izgradnja, kazao je episkop Niški Arsenije.

Projekat za izgradnju zvonika rađen je po uzoru na pirk Svetoga Save u Manastriru Hilandar. Ovo je istorijski dan za čitav pustorečki kraj jer će pored crkve zvonik biti jedno od najlepših arhitektonskih zdanja u Bojniku. Episkop Arsenije je rekao da je u planu da se u porti Crkve Svetog Nikole izgradi i Parohijski dom.

Episkop Arsenije je kazao da su pravoslavni hramovi mesto okupljanja vernika i čuvari tradicije našeg naroda. On se osvrnuo i na crkve i manastire na Kosovu i Metohiji istakavši da gde god one postoje tu je i narod koji se nije iseljavao već je ostao da čuva svetinje.

Izgradnja zvonika je investicija vredna 7 miliona dinara, a završetk se planira ili pred gradsku slavu ovog mesta ili na Dan opštine, kazao je ovom prilikom predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović i naglasio da je ovo istorijski dan za čitavu Pustu Reku i da će novac biti uplaćen na račun Srpske pravoslavne crkve već u ponedeljak 4. aprila.

On je ujedno zahvalio i čitavom svom timu na angažovanju oko pripreme i izrade projekta za ovo kapitalno zdanje.

Episkop Niški Arsenije je obišao i Crkvu Svetog Nikole u Bojniku gde je uz sasluženje sveštenstva očitana molitva .

crkva Svetog NikoleEPISKOP NIŠKI ARSENIJE