U PRIDVORICI DANAS ODRŽAN „ZDRAV DAN“ KAO SPOJ MLADOSTI I ISKUSTVA

Lep prolećni dan iskorišćen je za druženje mališana iz izvdojenih odeljenja osnovne škole u Pridvorici i Đinđuši, Udruženja penzionera opštine Bojnik. Poseban doprinos pružili su i štićenici dnevnog boravka „Dečija radost“ iz Bojnika.

Kako je kazao direktor Turističke organizacije opštine Bojnik Ivica Aranđelović mališani su mogli da steknu znanja o važnosti fizičke aktivnosti za zdravlje, a pored toga deca su se takmičila u sportskim igrama, sportskom kvizu, a bio je organizovan i čas o zdravoj ishrani.

Najstariji građani okupljeni oko Udruženja penzionera iskoristili su vreme da prošetaju stazom zdravlja.

Udruženje penzionera je odzivom preko 40 svojih članova mladima poslužilo kao primer, jer i ljudi trećeg doba moraju da vode računa o svom zdravlju i da neguju zdrave stilove života.

Zahvaljujući najmlađim i najstarijim stanovnicima Bojnika porta crkve Svetog Arhangela Gavrila u Pridvorici je danas bila u znaku zdravlja, a sveštenik Danilo Nikolić i naglašava da je ovaj prostor dostupan svima i ne krije zadovoljstvo zbog toga.

Zajedničkim snagama deca i penzioneri zasadili su i sadnice ukrasnog drveća.

Ovu akciju podržala je lokalna samouprava i to Sportski savet opštine, Sportska hala Udruženje „Zmaj sa Radana“ i posebno predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović.

PRIDVORICAZdrav dan