POTPISAN UGOVOR O NASTAVKU UREĐENJA OBJEKTA PRVE ROMSKE HRIŠĆANSKE CRKVE

Nakon što je na sednci Gradskog veća, održanoj u toku prethodne nedelje, doneta Odluka o opredeljenju tri miliona dinara za nastavak uređenja Prve romske hrišćanske crkve, danas je upriličeno potpisivanje ugovora.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i starešina crkve Selim Alijević obratili su se medijima nakon potpisivanja ugovora.

Uređenje ove crkve nije samo fizičko poboljšanje prostora, već i duboka izjava o poštovanju prema svakoj osobi i njenom duhovnom putu. Ova crkva postaje mesto koje simbolizuje jedinstvo, solidarnost i poštovanje različitosti. Ona je otvorena za sve, bez obzira na to da li su pripadnici romske zajednice ili nisu.

Potpisivanjem ovog ugovora stiču se uslovi za prebacivanje tri miliona dinara, kao što je i obećano, što će biti urađeno u toku ove nedelje. To je nastavak nakon prebacivanja dva miliona dinara, opremanje biblioteke, kao i uređenje kuhinje su način da pokažemo da smo grad koji ceni raznolikost i poštuje prava svih naših uvaženih sugrađana“, kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Pastor Alijević se zahvalio gradonačelniku na svoj podršci u prethodnom periodu, istakao da je ona izuzetno značajna za njih, zahvalio se i na ličnoj donaciji gradonačelniku koja se odnosi na kuhinju i novčana sredstva, odnosno nameštanju i opremanju kuhinje. On je kazao da ovo  nije kraj, već početak naše saradnje. Nama je cilj da ovaj hram bude za sve nacije i da možemo kao crkva pomoći svima kojima je potrebno. Čast nam je što ste danas ovde i zahvalni smo na svemu.

Alijević je još jednom istakao da su vrata ove crkve otvorena za sve narode.

prva romska hrišćanska crkva