U SELU RADONJICA ODRŽANA MANIFESTACIJA DANI VIŠNJE

U selu Radonjica danas je održana šesta po redu manifestacija „Dani višnje“. Kao i prethodnih godina na manifestaciji se okupio veliki broj proizvođača ovog voća. Na početku, svi zainteresovani poljoprivrednici imali su priliku da čuju predavanja Poljoprivredne stručne službe, nakon čega je je započet kulturno umetnički program.

U ime stanovnika MZ „Radonjica“, obratio se Goran Ristić, zahvalio se svima što su se okupili u velikom broju i  dodao da je Radonjica, kao istaknuti proizvođač višanja dobila priliku da treću godinu zaredom organizuje ovu manifestaciju.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović podržao je i ovu manifestaciju. Svim prisutnima poželeo je dobar plasman i puno uspeha u daljem radu. On je dodao da grad Leskovac sa zadovoljstvom podržava ovakve manifestacije jer je njihov cilj promocija ruralnih područja, ali one predstavljaju motivaciju mladim ljudima da se okrenu ka poljoprivredi.

Grad Leskovac svake godine ulaže značajna sredstva u ovu oblast sa tendencijom da ih u narednim godinama povećava. Ove godine uprkos situaciji sa virusom korona, za poljoprivredu je opredeljeno čak 108 miliona dinara podvukao je Cvetanović.

Na ovogodišnjim Danima višnje organizovano je takmičenje u brzom čišćenju višanja, pobedu je odnela Slavica Kocić i pored nje podeljene su nagrade za najbolju višnju koja je pripala Mišić Lazaru, nagrada za najveću površinu pod višnjom je otišla u ruke Bojanu Tončiću, a kao najmlađi proizvođač nagrađen je Nikola Mihajlović.Nagrade je uručio gradonačelnik Cvetanović.

Dani višnje