U SIJARINSKOJ BANJI U PRISUSTVU IGUMANA MANASTIRA HILANDAR METODIJA I EPISKOPA NIŠKOG ARSENIJA I VRANJSKOG PAHOMIJA OSVEŠTANE PROSTORIJE SVEPRAVOSLAVNOG DEČJEG KAMPA PRIJATELJSTVA

Visokoprepodobni arhimandrit Metodije, iguman manastira Hilandar sa Svete Gore i episkopi Niški Arsenije i Vranjski Pahomije posetili su danas Sijarinsku Banju gde su osveštane spavaonice izgrađenog objekta Svepravoslavnog kampa prijateljstva.

Nakon osvećenja objekta prigodnom besedom obratio se vladika Niški Arsenije. On je naglasio da za osnivanje Svepravoslavnog kampa prijateljstva u Sijarinskoj Banji velika zasluga pripada manastiru Hilandar koji je riznica vere, duhovnosti i istorije našeg naroda.

Ovo je ujedno prvi od pet predviđenih objekata koji će predstavljati metoh manastira Hilandar i u kojima će boraviti mališani iz Srbije, ali i dijaspore, što je veoma značajno za njihov duhovni, emocionalni i psihofizilki razvoj, kazao je visokoprepodobni arimandrit Metodije.

Predsedik opštine Medveđa Nebojša Arsić naglasio je da je prvi od predviđenih pet objekata potpuno opremljen, a zahvaljujući brojnim ktitorima u 11 spavaonica ovde mogu da borave 44 mališana. On je dodao da su radovi na drugom objektu u toku, da će kod olimpijskog bazena, na mestu nekadašnjih napuštenih objekata biti opremljena četiri i jedan objekat u centru Sijarinske Banje.

Veliku zahvalnost za ovaj Svepravoslavni kamp prijateljstva Medveđa duguje Kompaniji Kargo i velikom broju ljudi dobre volje koji su se odazvali ovoj humanoj akciji.

Današnjem osvećenju prisustvovao je i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, kao i predstavnici drugih lokalnih samouprava Jablaničkog okruga.

Da podsetimo 3. novembra prošle godine visokoprepodobni arimandrit Metodije iguman manastira Hilandar posetio je ove napuštene objekte u Sijarinskoj Banji, a nakon toga započela je i njihova rekonstrukcija.

ARHIMANDRIT IGUMAN METODIJESIJARINSKA BANJASVEPRAVOSLAVNI KAMP PRIJATELJSTVA